Eetgelegenheden

China staat bekend om zijn gevarieerde eten, en Guilin was voor ons geen uitzondering. Hier laten wij een aantal voorbeelden zien hoe lekker het eten in China kon zijn.

Guilin Rice Noodles (桂林米粉)

Hierboven zie je de bekende Guilin Noodles. Dit werd door ons vaak gegeten in een plekje dichtbij school. Dit was namelijk niet alleen erg lekker, maar ook super goedkoop. Voor minder dan een euro konden wij dit bestellen en kon je hier stevig van ontbijten, lunchen, of ook gewoon avondeten. Persoonlijk vonden wij dit het lekkerst met varkensvlees erbij, en een beetje scherpe saus.

Dumplings (韭菜饺子)

Dumplings waren overigens ook populair in onze groep. Dit kwam vooral omdat het goedkoop, snel, en makkelijk bereikbaar was. Het lekkerst was dit om te eten voor lunch. Aangezien je snel weer vol zat mocht je dit voor avondeten nemen. De man waar wij dit kochten was daarnaast ook heel aardig en gaf ons aanbevelingen als het ging om het uit kiezen van de soort dumpling.

Hot Pot

Deze kook methode is erg populair, zowel bij de lokale mensen, als bij onze groep. Chinese hot pot is een van de gerechten waarbij je zelf je eten mag pakken en in de pot mag leggen. Hiervoor mag je eerst de soort hot pot kiezen, waaronder de smaak en pittigheid. Vervolgens leg je je zelf gepakte ingredienten in de hot pot, en daarna mag je vechten over wie wat eet!

Tonkatsu

Het laatste gerecht hierboven is dan wel geen typisch Chinees gerecht, maar het is een persoonlijke favoriet van mij. Tonkatsu zijn gefrituurde varkenskoteletjes, besprinkeld met broodkruimels. In deze versie zat dan ook nog aardig wat kaas en rijst, wat het gerecht gevarieerd en extra lekker maakt.

Al deze gerechten waren te vinden niet alleen in Guilin, maar in heel China. Mocht je dus een keer besluiten om dit mooie land te bezoeken, raden wij deze gerechten erg aan!