Bezienswaardigheden

“Guilin’s scenery is best among all under heaven” – popular Chinese saying

Guilin staat bekend om zijn mooie natuur en prachtige omgeving. Onze foto’s zullen niet kunnen tippen aan de werkelijkheid, maar we gaan het zeker proberen.

Guilin’s natuur
Uitzicht vanaf een berg

De bovenstaande foto’s zijn genomen op dezelfde plek, vanaf de top van een van de bergen. Het bewandelen en beklimmen van deze berg was een hele operatie opzich voor iemand die dat nog nooit heeft gedaan, maar het uitzicht was het meer dan waard. Deze berg was snel te bezoeken via de bus, en meerendeel is te bewandelen met een uitgelegd pad. Wil je echter helemaal naar de top, dan zal je wel iets gevaarlijkers moeten gaan doen.

Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees (zoals ik)

Sun and Moon Pagodas

De Sun and Moon Pagodas van Guilin zijn bijzonder om te zien. Zeker in de avond, wanneer de lichten aan gaan en je langs de rand van het bijliggende meer loopt. Hier zijn namelijk paden aangelegd die belicht zijn. Ook hadden wij toevallig in de buurt wat zangers gevonden die een optreden hielden, en er lopen vaak mensen rond om het uitzicht te aanshouwen.

Ten slotte een van de pagoda’s die we vonden middenin de stad van Guilin. Ook dit gebouw wordt mooi opgelicht door verschillende lampen om indruk te wekken. Binnenin staan verschillende kunstvoorwerpen, en je kan zelfs naar het balkon lopen om van het uitzicht te genieten. Zeker de moeite waard om dit gebouw ten minste van de buitenkant te bezichtigen.